jadłospis


Jadłospis 18.03.2019 do 22.03.2019

PONIEDZIAŁEK WTOREK
ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK
ŚNIADANIE
P┼éatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z mas┼éem, pol─Ödwic─ů sopock─ů i papryk─ů, herbata owocowa
Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z mas┼éem, kie┼ébas─ů szynkow─ů i pomidorem, herbata owocowa P┼éatki ry┼╝owe na mleku, pieczywo mieszane z mas┼éem, serkiem wiosennym, kalarepka do chrupania, herbata owocowa

Musli na mleku, pieczywo mieszane z mas┼éem, kie┼ébas─ů ┼╝ywieck─ů i pomidorem, herbata owocowa

Kawa INKA, pieczywo mieszane z mas┼éem, past─ů jajeczn─ů ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryn─ů
II ŚNIADANIE
Jogurt owocowy
Talerz warzyw
Talerz ┼Ťwie┼╝ych owoców
Jogurt naturalny z bananem i brzoskwini─ů
Talerz owoców
OBIAD
Rosó┼é z makaronem, potrawka z kurczaka z ziemniakami, surówka z pomidora, cebulki i ogórka kiszonego, kompot wieloowocowy Zupa pomidorowa z ry┼╝em, makaron z serem i polew─ů truskawkow─ů, sok 100% Zupa kalafiorowa, kotlet schabowy z ziemniakami, czerwona kapusta na ciep┼éo, mizeria, kompot z czarnej porzeczki

Zupa krem z buraka z grzankami, klopsik w sosie pomidorowym z kasz─ů p─Öczak, fasolka szparagowa z mase┼ékiem, surówka z ogórka kiszonego, jab┼éka i marchewki, sok 100%

Zupa grochowa, ryba z ziemniakami, surówk─ů z kapusty kiszonej, kompot ┼Ťliwkowy

PODWIECZOREK

Bu┼éeczka z ziarnami z mase┼ékiem, sa┼éatka jarzynowa, herbata z cytryn─ů

Bu┼éeczka sznytka z mas┼éem, kie┼ébas─ů krakowsk─ů, ogórkiem zielonym, herbata z cytryn─ů

Bu┼éeczka z mase┼ékiem i d┼╝emem, mleko, herbata z cytryn─ů

Cha┼éka z mas┼éem, mleko, pomara┼äcza, herbata z cytryn─ů

Kisiel owocowy do picia, strucla z serem, herbata z cytryn─ů

Alergeny: 1,3,4,7,8,9

Alergeny: 1,3,4,7,8,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,8,9

Alergeny: 1,3,4,7,8,9


* pieczywo pszenne, pieczywo żytnie, orkiszowe, razowe z ziarnami słonecznika, dyni, siemienia lnianego, bułka grahamka, bułka kajzerka, bułka orkiszowa

W ci─ůgu dnia do picia dost─Öpna jest woda - Dar Natury

Przedszkole zastrzega sobie mo┼╝liwo┼Ť─ç zmian w menu

Opracowała Katarzyna Baprawska

Alergeny wyst─Öpuj─ůce w posi┼ékach:

1. Ziarna zbó┼╝ zawieraj─ůce gluten, tzn. pszenica, ┼╝yto, j─Öczmie┼ä, owies, orkisz czy te┼╝ pszenica kamut, a tak┼╝e ziarna odmian hybrydowych powy┼╝szych zbó┼╝, jak równie┼╝ produkty przygotowane na ich bazie

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy z drzew orzechowych , tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie.

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mi─Öczaki

* Zgodnie z informacjami od producentów u┼╝yte produkty gotowe (np. kakao, herbata, d┼╝em, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mi─Ösa) mog─ů zawiera─ç ┼Ťladowe ilo┼Ťci alergenów: glutenu, mleka ┼é─ůcznie z laktoz─ů, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posi┼éków u┼╝ywane s─ů przyprawy:

pieprz, pieprz zio┼éowy, ziele angielskie, li┼Ť─ç laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zio┼éa prowansalskie, papryka s┼éodka, cukier waniliowy.



Jadłospis