jadłospis


Jadłospis 07.01.2019 do 11.01.2019

PONIEDZIAŁEK WTOREK
ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK
ŚNIADANIE
Kasza jaglana na mleku, pieczywo mieszane z mas┼éem, past─ů jajeczn─ů ze szczypiorkiem, herbata owocowa
P┼éatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z mas┼éem, szynk─ů z w─Ödzarni, roszponk─ů, pomidorki koktajlowe, herbata owocowa Zacierki na mleku, pieczywo mieszane z mas┼éem, kie┼ébas─ů krakowsk─ů, papryk─ů, herbata owocowa

P┼éatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z mas┼éem, pasztetem domowym, ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

P┼éatki j─Öczmienne na mleku, pieczywo mieszane z mas┼éem, frankfurtelki, rzodkiewki do chrupania, herbata z cytryn─ů
II ŚNIADANIE
Talerz ┼Ťwie┼╝ych owoców
Talerz warzyw
Owoce suszone
Jogurt owocowy
Talerz ┼Ťwie┼╝ych owoców
OBIAD
Kapu┼Ťniak z kie┼ébask─ů, pa┼éka z kurczaka z ry┼╝em, surówka z kapusty peki┼äskiej z jab┼ékiem i marchewk─ů, marchewka mini z mase┼ékiem, kompot wi┼Ťniowy
Krupnik z ziemniakami, gulasz z kasz─ů gryczan─ů z p─Öczakiem, surówka z kiszonego ogórka z marchewk─ů i jab┼ékiem, brukselka z mase┼ékiem, sok 100% Barszcz czerwony, kotlet schabowy z ziemniakami, mizeria, kompot wieloowocowy

Zupa krem z broku┼éa z grzankami, kluski leniwe, surówka z marchewki z jab┼ékiem, sok 100%

Zupa pieczarkowa z makaronem, ryba po grecku, ziemniaki, kompot ┼Ťliwkowy

PODWIECZOREK

Cha┼éka z mas┼éem, mleko, herbata z cytryn─ů

Budyń, ciasteczka zbożowe

Bu┼éeczka ma┼Ťlana, mus owocowy, herbata z cytryn─ů

Bu┼éeczka owsiana z szynk─ů babuni i pomidorem, herbata z cytryn─ů

Kisiel owocowy, biszkopty, herbata z cytryn─ů

Alergeny: 1,3,4,7,8,9

Alergeny: 1,3,4,7,8,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,8,9

Alergeny: 1,3,4,7,8,9


* pieczywo pszenne, pieczywo żytnie, orkiszowe, razowe z ziarnami słonecznika, dyni, siemienia lnianego, bułka grahamka, bułka kajzerka, bułka orkiszowa

W ci─ůgu dnia do picia dost─Öpna jest woda - Dar Natury

Przedszkole zastrzega sobie mo┼╝liwo┼Ť─ç zmian w menu

Opracowała Katarzyna Baprawska

Alergeny wyst─Öpuj─ůce w posi┼ékach:

1. Ziarna zbó┼╝ zawieraj─ůce gluten, tzn. pszenica, ┼╝yto, j─Öczmie┼ä, owies, orkisz czy te┼╝ pszenica kamut, a tak┼╝e ziarna odmian hybrydowych powy┼╝szych zbó┼╝, jak równie┼╝ produkty przygotowane na ich bazie

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy z drzew orzechowych , tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie.

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mi─Öczaki

* Zgodnie z informacjami od producentów u┼╝yte produkty gotowe (np. kakao, herbata, d┼╝em, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mi─Ösa) mog─ů zawiera─ç ┼Ťladowe ilo┼Ťci alergenów: glutenu, mleka ┼é─ůcznie z laktoz─ů, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posi┼éków u┼╝ywane s─ů przyprawy:

pieprz, pieprz zio┼éowy, ziele angielskie, li┼Ť─ç laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zio┼éa prowansalskie, papryka s┼éodka, cukier waniliowy.



Jadłospis