jadłospis


Jadłospis 12.11.2018 do 16.11.2018

PONIEDZIAŁEK WTOREK
ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK
ŚNIADANIE
P┼éatki miodowo-czekoladowe na mleku, pieczywo mieszane z mas┼éem, serem ┼╝ó┼étym pomidorem, marchewka do chrupania Makaron drobny na mleku, pieczywo mieszane z mas┼éem, kie┼ébas─ů krakowsk─ů i pomidorem, herbata owocowa

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z mas┼éem, parówk─ů, keczupem, pomidorki koktajlowe, herbata owocowa

P┼éatki ry┼╝owe na mleku, pieczywo mieszane z mas┼éem, bia┼éym serem i kulk─ů d┼╝emu, herbata z cytryn─ů
II ŚNIADANIE
Talerz ┼Ťwie┼╝ych owoców
Serek Danonek
Serek mleczno-czekoladowy
Talerz ┼Ťwie┼╝ych owoców
OBIAD
Zupa z soczewicy, pa┼éka z kurczaka z ry┼╝em, fasolka szparagowa z mase┼ékiem, surówka z warzyw mieszanych, sok 100% Zupa krem broku┼éowy z grzankami, spaghetti, ogórek zielony, kompot truskawkowy

Zupa kartoflanka, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty peki┼äskiej, broku┼é z mase┼ékiem, kompot ┼Ťliwkowy

Zupa ogórkowa z ziemniakami, ryba sma┼╝ona z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej, sok 100%

PODWIECZOREK

Placki z cukinii, herbata z cytryn─ů

Bu┼éeczka kajzerka z szynk─ů, papryka, herbata z cytryn─ů

Kisiel, ciasteczka, banan

Dro┼╝d┼╝ówka z jab┼ékiem, herbata ┼Ťliwkowa

Alergeny: 1,3,4,7,8,9

Alergeny: 1,3,4,7,8,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,8,9

Alergeny: 1,3,4,7,8,9


* pieczywo pszenne, pieczywo żytnie, orkiszowe, razowe z ziarnami słonecznika, dyni, siemienia lnianego, bułka grahamka, bułka kajzerka, bułka orkiszowa

W ci─ůgu dnia do picia dost─Öpna jest woda - Dar Natury

Przedszkole zastrzega sobie mo┼╝liwo┼Ť─ç zmian w menu

Opracowała Katarzyna Baprawska

Alergeny wyst─Öpuj─ůce w posi┼ékach:

1. Ziarna zbó┼╝ zawieraj─ůce gluten, tzn. pszenica, ┼╝yto, j─Öczmie┼ä, owies, orkisz czy te┼╝ pszenica kamut, a tak┼╝e ziarna odmian hybrydowych powy┼╝szych zbó┼╝, jak równie┼╝ produkty przygotowane na ich bazie

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy z drzew orzechowych , tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie.

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mi─Öczaki

* Zgodnie z informacjami od producentów u┼╝yte produkty gotowe (np. kakao, herbata, d┼╝em, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mi─Ösa) mog─ů zawiera─ç ┼Ťladowe ilo┼Ťci alergenów: glutenu, mleka ┼é─ůcznie z laktoz─ů, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posi┼éków u┼╝ywane s─ů przyprawy:

pieprz, pieprz zio┼éowy, ziele angielskie, li┼Ť─ç laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zio┼éa prowansalskie, papryka s┼éodka, cukier waniliowy.



Jadłospis